CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Oct 18, 2010

UncleB's Entry : Aku, PSM dan Junior

2 minggu guwa pulun kepala otak nak siapkan guwa punya final year project(FYP) a.k.a Projek Sarjana Muda(PSM) yang nak kena antar 9 november ni. Sampai naik kematu jari jemari guwa nak menaip benda2 alah ni. Tapi, kehendak kementerian pendidikan tinggi nak suruh kami buat jugak buku-biru-tebal, guwa as student berwawasan kena follow jer la.. Kalu xfollow kang, tak pasal-pasal guwa repeat 1 sem lagi kat 26 Melayu. Sumpah I tak rela you..~~(menyampah)..
Sebab tu la dah lama guwa tak update blog, nak harapkan mamat2 laen dalam Double-Eleven(DE) ni, mmg tak boleh harap!! Depa asyik sibuk ja dengan rutin masing2...

Zoro : Facebook doplopatjam
Mr.IN : Layan Drama mat saleh 'Chuck' tak henti-henti
Gestapo : Maen game peta2+perang.. entah, guwa pom tak paham game ape la yg dia maen..
Rambo : Layan Ipod, tido.. tido, layan Ipod. Kadang2 gi gym..
Kayzpeeer : maen Master League, makan, bergayut dan membuta...

(-_-")

*                          *                                      *                              *


Hari ni guwa dah antar bab 1 dengan bab 2 FYP guwa tu kat supervisor. Sikit punya hangin dia jumpa guwa tadi.. maklumlah, dia suruh guwa jumpa dia sehari selepas cuti raya, guwa gi bantai jumpa dia hari ni.. apa lagi, free2 guwa kena bahan dengan dia tadi..


Untuk pengetahuan ang pa semua, supervisor guwa ni otai lama kat 26 melayu ni. Even dia pompuan yang ayu(Ya, dia memang ayu, sumpah), dia la setakat ni supervisor yang paling zalim wal rejim hardcore sekali pernah digelar oleh student2 kat sini.. guwa berani sebut ni sebab guwa dah pernah rasa la bai dengan dia.. pernah sekali guwa pergi jumpa dia, dengan niat nak carma dia ja. tapi sebab guwa pergi jumpa dia dengan melenggang kangkong tanpa bawa sekeping nota pon kat tangan, dia dengan rilek nya suruh guwa front-support(tekan tubi) depan org ramai. Jatuh saham muka guwa yang dah tak seberapa hensem ni, sedih woo.... tu nasib baek la dia tak suruh guwa commando rest, kalu tak, botak la kepala guwa..

Zaman muda-muda, commando rest berkumpulan



"You nak I buang you dari jadi student I ke UncleB?"

"Tak nak maám, maaf maám"

"So, better behave yourself! Jangan ingat you badan besar I takut dengan you."

Apa kes pulak nak libatkan kondisi tubuh guwa dalam hal sebegini rupa? dah xdak modal nak kutuk guwa la tu..

"As you wish maám" guwa habiskan dialog kami dengan ayat sedikit macho..

Staf-staf  dalam pejabat tu dah start buat muka tahan gelak tengok lagak guwa bajet cool. Ada jugak la staf yang kurang didikan moralnya mula berbisik-bisik mengejek guwa. Xpa2.. guwa dah cam muka depa, ada lori ada bas, ada hari guwa balas...

Dengan langkah sedikit sayu guwa tinggalkan pejabat supervisor guwa.. Sedih jugak la hati ni lepas hasil kerja guwa selama 2 minggu dibalas dengan nasihat yang sangat 'membina' dan ejekan2 dari anasir luar. rasa cam nak repeat sem ja.. nasib2...

Bila guwa dah mula rasa sedey, rasa nyesal je masuk 26 melayu,feel nak balik kampung dah makin melampau, secara automatiknya perut guwa mula berkeroncong. Ya, itu menandakan perut guwa dah kosong dan guwa dah lapar.. Apa lagi, guwa amek langkah kanan, terus ke cafe bawah. Pekena nasi ayam dengan teh o limau panas ni best gak!

Sesampainya kat cafe, guwa cari port nak duduk dulu. Nah, junior-junior satu ranting yang tgh syok makan macam tahu-tahu je guwa nak book seat depa. Atas dasar raspect senior, salah sorang dari depa mengalah la dengan bagi seat dia kat guwa. Hahahaha!! seniority guwa menyerlah disitu.. guwa tak duduk dah, guwa port topi biru guwa kat seat tu dan terus ke gerai nasi ayam. Tu dia...! punya la panjang line beratur nak beli nasi ayam, kalah line 'q' nak beli tiket bas balik kelantan panjang dia.

Apa guwa kisah. guwa senior bai.. depa, setakat xdak ranting atas bahu, xpayah nak tunjuk act la kat sini.. guwa bagi signal je, terus depa bukak jalan sampai kat depan kaunter nasi ayam. Time tu la guwa rasa "pergh.. syok syial jadi senior kat 26 melayu nih, hahahaha".

"Kak, nasi ayam nasi Extra satu!!"

"Siap!!"

terasa macam kat mapley sebelah KK mart pulak feel dia...

Lebih kurang macam ni la, tapi tambah nasik sikit lagi


"Alamak!!"

time nak bayar tu guwa dah rasa lain macam...

"Aih.. aku bawak tak wallet aku hari ni?"

kakak nasi ayam dah pandang guwa lain macam.. Junior-junior guwa pon dah mula nak tergelak dengan situasi yang guwa hadapi sekarang.

Damn!!

"Wei junior, tadi ko cakap ko nak belanja aku kan. Ok, bayar air sekali" Rilek je guwa bagi order kat junior xdak ranting sebelah guwa, hehehehe... Indahnya dunia guwa ari ni..


*                                 *                                       *                                     *


There are 2 rules in 26 Melayu

1) Senior always right.
2) If senior wrong, refer to rule no.1.

p/s : Wahai adik2 xdak ranting.. tahan ye dengan karenah senior-senior ang pa ni. 8 bulan lagi ang pa dah ada adik baru dah, hahahha!!!

2 orang buat ketupat:

Sha'atul Adawiah

hahahaaha..sr owez r8..cian je dak jr tu..huhu

Double-Eleven

@Adawiyah : Once they become a senior, they will do the same thing either

Post a Comment